Teollisuusmetallinilmaisimet maailmanlaajuisesti

MD500 soveltuu käytettäväksi kaikilla teollisuuden aloilla, missä on ilmaistava raaka-aineessa tai tuotteessa olevat haitalliset ja vahinkoa aiheuttavat metallikappaleet. Käyttäjinä ovat sahat, selluteollisuus, murskaamot, voimalaitokset ja muut alat joissa kuljettimet pitää pysäyttää haitallisen metallin takia. Laite ilmaisee niin magneettiset kuin ei-ferromagneettiset metalliesineet kuten: naulat, ruuvit, langanpätkät, sirpaleet, ketjut, metallilastut, pullojen metallikorkit, aluminfoliot jne.

Magneetit poistavat osan metalleista, mutta eivät ei-ferromagnettisia kuten alumiini, kupari ja ruostumaton teräs. MD500 metallinilmaisin on korvaamaton mittalaite suojatessa tuotteita ja tuotantokoneistoa ylimääräisten metalliesineiden aiheuttamilta vahingoilta ja niistä johtuvista tuotannonkeskeytyksiltä. Laite on täysin automaattinen ja helppo käytää

MD500:ssa on ollut IOT tuki vuodesta 2021 asti. Lue tarkemmin IOT tuesta 

MD500 ESITE

Metallinilmaisin MD500 koostuu Perusyksiköstä DB1 ja Ilmaisinkelasta

PERUSYKSIKKÖ DB1

Perusyksikön kannessa on vihreä toimi- ja punainen ilmaisuledi. Metalli-ilmaisun tapahtuessa punainen ledi syttyy ja hälytysrele toimii. Releeseen voidaan liittää ulkopuolinen merkkilamppu, hälytyskello tai -valo. Releohjauksella voidaan myös pysäyttää kuljetin tai ohjata poisto- ja merkintälaitetta. Ilmaisun tapahduttua palautuu laitteisto automaattisesti toimintavalmiiksi metallikappaleen poiston jälkeen tai se käynnistetään kuittauspainikkeen avulla.

Laitteiston ilmaisuherkkyys on säädettävissä kulloiseen tarkoitukseen sopivaksi. Metallinilmaisimen MD500:n elektroniikassa on käytetty vain korkealuokkaisia, testattuja komponentteja. Erityisesti huomiota on kiinnitetty laitteen lämpö- ja pakkaskestoisuuteen.

Perusyksikkö on asennettu vesitiiviiseen teräskoteloon, johon kaapelit tuodaan holkkitiivisteiden kautta. Metallinilmaisimessa on automaattiset kompensointipiirit, jotka pitävät laiteen tarkasti vireessä, lämpötilan ja kosteuden vaihdellessa.

Metallinilmaisin on erittäin helppo huoltaa, sillä kaikkiin yksikköihin päästään vaivattomasti käsiksi. Elektroniikka on jaettu useaan erilliseen vaihdettavaan pistosyksikköön. Kaikki tärkeimmät yksiköt sisältävät mittauspiirin, joka on kytketty etulevyssä olevaan testimittariin. Mahdollinen vika paikallistetaan testimittarilla ja viallinen pistosyksikkö vaihdetaan uuteen.

Värimerkintälaite CM1/B

Värimerkintälaite CM1/B voidaan liittää metallinilmasimeen MD500 merkkaamaan ilmaistu metallikappale. Laite sisältää paineistetun värisäiliön, paineensäätimen, ohjaavan magneettiventtiilin sekä automaattiruiskupistoolin. Laitteeseen voidaan kytkeä 1-2 kpl automaattiruiskupistoolia.

Muut lisälaitteet

Lasikuitukourut

Hälytyskello

Hälytysvalo

Kuittauspainike

Ratapulssianturi

Väriaine

Kaapelit